TOPlist


Mapka výstrahy ČHMÚ
Aktuální výstraha ČHMÚ !

BlueBoard.cz









Soutěžní sezóna 2013



Memoriál V.Kličky a P.Egermayera.


V rámci oslav 130 výročí založení hasičského sboru v Nýřanech se v sobotu 21.9.2013 konal již 10 ročník Memoriálu Václava Kličky a Pavla Egermayera v Nýřanech.Náš sbor vyslal na tuto soutěž čtyřčlené družstvo mužů ve složení:Špachmann Miloslav,Bednář Jan,Křižan Kamil a Jager Radek.Na soutěžním okruhu ,který vedl z Nýřan přes Kamenný Újezd,Blatnice,Rochlov, Heřmanovu Huť,Přehýšov a zpět do Nýřan,plnila soutěžní družstva 13 disciplin,které byly zaměřeny na požární ochranu,ale také na dovedenostní úkoly.V konkurenci 10 družstev mužů obsadilo naše družstvo 6.místo.




Lochousická koňka.


V sobotu 17.8.2013 se družstvo mužů zúčastnilo netradiční soutěže v Lochousicích.Jednalo se o požární útok s koněspřežnou požární stříkačkou.Úkolem soutěžících bylo po startu nasednout do pramice a za pomoci lana nataženého přes rybník se přepravit na protější břeh a zase zpět.Po sesednutí za pomoci děravých věder naplnit koněspřežnou stříkačku vodou po značku z připravené nádrže a pumpováním naplnit nástřikový terč. Naše družstvo ve složení:Špachmann Miloslav,Křižan Kamil,Salivar Zdeněk,Bednář Jan,Jager Radek a Klug Stanislav obsadilo v této soutěži 3.místo.




TFA - Tachov.


Sbor dobrovolných hasičů Tachov, město Tachov a Městské kulturní středisko Tachov uspořádali v sobotu 27. dubna 2013 první ročník TFA Tachov – O pohár starosty města. Soutěž slavnostně zahájil starosta města Tachova a během krátké chvíle již závodníci vybíhali od startovního stanu; jejich prvním úkolem bylo roztáhnout dvě hadicová vedení s proudnicemi na určenou vzdálenost. Hammerbox s několika desítkami nutných úderů byl druhou disciplínou a hned poté, co kladivo soutěžící umístil do původní polohy, čekala na něj bariéra, kdy mohl požádat o pomoc (samozřejmě za trestné body) s jejím přelezením, pokud mu na to síly nestačily. Ještě než se ale mohli hasiči (a hasičky) v rámci závodu rozběhnout do vrchu Vysoká, kde čekalo na stisknutí tlačítko zastavující čas, museli přenést dvě plné „bomby“ a poprat se s figurínou.K tomuto závodu se také přihlásil náš člen Jan Bednář,který ve své kategorii juniorů obsadil 7 místo časem 273,01 v hlavní kategorii by tímto časem obsadil 12 místo.




Domažlická věž.


V sobotu 13.4.2013 pořádal SDH Domažlice 10.ročník extrémní a netradiční soutěže "Výstup na věž 2013".Úkolem závodníků bylo v co nejkratším čase zdolat 194 nepravidelných dřevěných schodů ve 12 patrech kamenné věže kostela na náměstí v Domažlicích.Celá soutěž byla provedena v zásahovém oblečení,s dýchacím přístrojem Saturn S7 na zádech a hadicí v kotouči.Na start se postavilo celkem 67 zavodníků,ze 3 zemí.Zastoupeno bylo 31 hasičských sborů.Závodníci byli rozděleni do dvou kategorií a to do 30 let a nad 30 let.Tlučenský sbor reprezentoval Kamil Křižan,který v silné konkurenci 50 závodníků obsadil 30 místo v kategorii do 30 let.Když vezmeme v úvahu jeho věk a jeho první start v takto náročné soutěži,není to špatný výsledek.











































Copyright 2008 SDH Tlučná Reserved