TOPlist


Mapka výstrahy ČHMÚ
Aktuální výstraha ČHMÚ !

BlueBoard.cz









Soutěžní sezóna 2012



Domažlická věž.


V sobotu 14.4.2012 pořádal SDH Domažlice 9.ročník extrémní a netradiční soutěže "Výstup na věž 2012".Úkolem závodníků bylo v co nejkratším čase zdolat 194 nepravidelných dřevěných schodů ve 12 patrech kamenné věže na náměstí v Domažlicích.Celá soutěž byla provedena v zásahovém oblečení,s dýchacím přístrojem a hadicí v kotouči.Na start se postavilo celkem 62 zavodníků,kteří byli rozděleni do dvou kategorií a to do 30 let a nad 30 let.Z našeho sboru se zúčastnili dva členové zásahové jednotky a oba zdárně dosáhli vrcholu věže.Stanislav Klug obsadil časem 01:43,19 v kategorii do 30 let. 14.místo a Vlastimil Žák v téže kategorii časem 03:07,68 obsadil 45.místo.




135 let hasičů v Městě Touškov.


V rámci oslav 135 výročí založení hasičského sboru v Městě Touškov se na místním stadionu konala v sobotu 16.6.2012 soutěž hasičských družstev mužů a žen.Pozvání na tuto soutěž přijalo celkem 7 družstev mužů a 5 družstev žen.Po přípravě základny a podání hlášení velitelem družstva a jeho zástupce musel velitel svého zástupce donést na zádech na startovní čáru.Potom odstarovalo celé družstvo,které muselo překonat připravené překážky.Celá soutěž probíhala dvoukolově a časy jednotlivých pokusů se sčítaly. Naše družstvo ve složení:

Špachmann Miloslav ---------- stroj
Filip Pavel ----------------- savice
Bednář Jan ---------------- koš
Čermák Jan ------------ rozdělovač
Křižan Kamil --------- pravý proud
Čermáková Ivana ------ levý proud

dosáhlo v prvním kole času 54,2 sekundy což ho vyneslo na první místo v průběžném pořadí.Ve druhém kole naši borci čas ještě vylepšili a docílili času 51,0 sekundy.Součet obou dosažených časů byl 105.2 sekundy.Stejného součtu dosáhlo také družstvo z Bdeněvsi. O vítězi celé soutěže proto rozhodovala doplňková soutěž velitelů obou družstev,která spočívala v rozhození,rozložení a svinutí hadice "B".V tomto vloženém závodě předvedl Jan Čermák svoji bojovnost a jeho vítězstvím si naše družstvo odvezlo z této soutěže cenu za první místo v celkovém hodnocení.



Zbůch - Memoriál Jana Motyčky.


V sobotu 14.7.2012 se ve Zbůchu konala již tradiční soutěž "Memoriál Jana Motyčky".I přes to že jsme v tu dobu prováděli opravu zasedací místnosti vyslali jsme na tuto soutěž jedno smíšené družstvo,které v závěrečném hodnocení obsadilo 4.místo.

Složení družstva:

Stroj ......... Filip Pavel
Savice ........ Bednář Jan
Koš ........... Stachová Jana
Béčka ......... Bouda Martin
Rozdělovač .... Koptík Lukáš
Levý proud .... Čermáková Ivana
Pravý proud ... Křižan Kamil



Zbůšská osma

Zatím poslední hasičskou soutěží byla „Zbůšská osma“, která se konala dne 15. 9. 2012. Opět netradiční hasičská soutěž s dnes již historickými stroji PMS 8, doplněná o několik překážek. Soutěžní družstvo mužů ve složení Pavel Filip, Jan Bednář, Lukáš Koptík, Radek Jäger, Miloslav Špachmann, Stanislav Klug, Václav Beneš a Jan Čermák statečně bojovalo ve dvou soutěžních pokusech, nicméně se nám tentokrát nedařilo a skončili jsme na posledním 5 místě v kategorii mužů. Přestože jsme náš čas ve druhém kole zlepšili, nepodařilo se nám probojovat na vyšší pozice.



Záznam prvního pokusu SDH Tlučná - muži



Memoriál Václava Kličky a Pavla Egermayera

Měsíc září je na hasičské soutěže velice pestrý a tak jsme nemohli chybět na "Memoriálu Václava Kličky a Pavla Egermayera" v Nýřanech. Celá soutěž spočívá ve splnění celkem 13 soutěžních disciplín na předem připraveném soutěžním okruhu v okolí Nýřan. Letošního ročníku tohoto memoriálu se zúčastnilo celkem 13 družstev mužů a žen. Přes naší veškerou snahu, jsme časově nezvládli jednu z dovednostních disciplín a ta nás bohužel v celkovém pořadí odsunula až na 11 místo. Bylo to pro nás celkem zklamání, ale nedá se nic dělat. Hlavním posláním této soutěže je uctít památku našich dvou velkých kamarádů a to jsme naší účastí splnili. Letošní výsledek, bude pro naše družstvo motivací v dalším ročníku tohoto hasičského klání.



Běh hasičů do Svatohorských schodů 2012

Běh hasičů do Svatohorských schodů je unikátní závod dvojic hasičů v běhu do schodů na příbramskou dominantu - Svatou Horu. Tato soutěž je věnována vzpomínce na mohutný požár areálu z dubna 1978 a na vlastní kůži "v plné polní" zkoušíme, jaké to asi mohlo být. Běh hasičů do Svatohorských schodů je perfektní sportovní zážitek. Trať dlouhá 560 metrů s průměrným stoupáním 14,65 procent. Zásahové boty, přilba a dýchací přístroj na zádech. To jsou hlavní parametry soutěže Běh hasičů do Svatohorských schodů, která se letos konala již po páté. Převýšení přes 80 metrů letos zdolávalo více než 60 posádek, z toho i 11 ženských. Kromě samotného běhu museli účastníci správně propojit hadice, které s sebou nesli již od začátku. Letošního ročníku se opět zúčastnili i zástupci našeho sboru Stanislav Klug a Lukáš Koptík. V této velice náročné soutěži získali pěkné 23. místo z celkem 53 soutěžících dvoučlenných hlídek.



Výsledková listina












































Copyright 2008 SDH Tlučná Reserved