TOPlist


Mapka výstrahy ČHMÚ
Aktuální výstraha ČHMÚ !

BlueBoard.cz









Soutěžní sezóna 2011



Domažlická věž.


Dne 16.4.2011 se KLUG Stanislav a JÄGER Radek zúčastnili 8.ročníku soutěže ve výstup na Domažlickou věž. Zdolat museli 56metů vysokou věž se 194 schody. To vše s izolačním dýchacím přístrojem Saturn a hadicí C52, v pracovním stejnokroji, holeňové obuvi,zásahových rukavicích a hasičské přilbě.Soutěž absolvovalo celkem 60 závodníků a všichni ať už s menšími, nebo většími problémy vrcholu věže dosáhli. V kategorii do 30-ti let soutěžilo 43 závodníků. KLUG Stanislav s časem 01:51,56 obsadil 20.místo, JÄGER Radek pak s časem 02:34,30 obsadil 42.místo, oba dva v kategorii do 30let.


Pohled z věže na město Domažlice.


Memoriál Václava Fišara a Otty Rubnera


V sobotu 7.5.2011 se družstvo mužů ve složení Klug Stanislav,Koptík Lukáš,beneš Václav,Bouda Martin,Křižan Kamil a Špachmann Miloslav zúčastnilo soutěže v Heřmanově Huťi. Jednalo se o požární útok s PS 8 (1200 l/min), přičemž přívodní vedení muselo být celé spojeno ještě před ponořením do vody a na dopravním vedení byla překážka v podobě dvou traktorových pneumatik.Závodu se zúčastnilo celkem 27 soutěžních družstev a družstvo našeho sboru vybojovalo krásné 1.místo. Této soutěži předcházelo předání nové cisterny pro SDH Heřmanova Huť.



Rochlovský útok


V sobotu 14.5.2011 se družstvo mužů vydalo do obce Rochlov na soutěž v netradičním požárním útoku.Z přistaveného požárního přívěsu bylo třeba provést požární útok.Všechny hadice se musely rozhazovat na místě použití.V tomto útoku dosáhlo naše družstvo času 48,93.Po skončení útoků přišla na řadu tajná disciplina,která spočívalav rozhazování a stáčení hadice na čas. Za naše družstvo se tohoto úkolu zhostil Lukáš Koptík který zaběhl 3 nejlepší čas 41,97 a tím zajistil našemu družstvu velice pěkné 2.místo se součtem časů 90,9s.

Složení družstva
Miloslav Špachmann .... Stroj
Petr Špachmann .... Savice
Kamil Křižan .... Koš
Jan Čermák ....Béčka
Lukáš Koptík .... Rozdělovač
Radek Jager .... Levý proud
Václav Beneš .... Pravý proud

Jak to v Rochlově vypadalo si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích.



Noční soutěž Žichlice


Stejně jako loňský rok, i letos dne 21.5.2011, přijalo soutěžní družstvo mužů pozvání na X. ročník NOČNÍ JÍZDY o pohár starosty, kterou pořádá Sbor dobrovolných hasičů obce Žichlice. Soutěž byla určena pro pětičlenná družstva mužů i žen.Soutěž spočívala v absolvování cca 30 kilometrového soutěžního okruhu s dopravním vozidlem a plnění deseti tajných disciplín na stanovištích rozmístěných po okruhu. Mezi disciplínami bylo poskytnutí první pomoci zraněné osobě,testy z pravidel provozu na pozemních komunikacích , výstup po lezecké stěně, přemístění rezervního kola z nákladního automobilu na delší vzdálenost, štafeta dvojic, útok se džberovou stříkačkou, překonávání překážek na určeném úseku, testy ze zdravovědy, šplh po laně. Soutěže se zúčastnilo celkem 11 družstev, přičemž nás sbor vybojoval 6. místo.

Složení družstva

Klug Stanislav
Koptík Lukáš
Jager Radek
Křižan Kamil
Šrámek Jakub




Lochousická koněspřežka.


V sobotu 13.8.2011 se družstvo mužů zúčastnilo soutěže s koněspřežnou stříkačkou v obci Lochousice.Velitel družstva měl za úkol vypít 1/3 mléka,4 členové družstva za použití pily kapr uříznout poleno.Poté všichni za pomoci děravých věder naplnit stříkačku, ze dvou hadic "C" a proudnice "C" utvořit útočné vedení a pumpováním naplnit nástřikový terč o objemu 10litrů. naše družstvo nastoupilo ve složení:Filip Pavel,Špachmann Miloslav,Koptík Lukáš,Bouda Martin,Žák Vlastimil a Křižan Kamil se s těmito úkoly poradilo a druhýmpokusem si zajistilo 1.místo před družstvem z pořádajícího sboru.Jak to vypadalo si prohlédněte v následujících fotografiích.

1.kolo



2.kolo



Zbůšská osma.


V sobotu 10.9.2011 se ve Zbůchu konala soutěž pod názvem "Zbůšská osma".Družstvo mužů přijalo pozvání na tuto netradiční soutěž, která byla složena ze štafetového běhu labyrintem a poté provedením požárního útoku od stroje PS 8 ze šedesátých let minulého století. Družstvu poskládaného na poslední chvíli a navíc doplněno o dva dorostence se mnoho nedařilo a nakonec obsadilo 9 místo z 11 přítomných družstev.

Složení družstva

Klug Stanislav
Špachmann Petr
Jager Radek
Křižan Kamil
Žák Vlastimil
Bednář Jan



Memoriál Václava Kličky a Pavla Egermayera.


V sobotu 24.září se soutěžní družstvo mužů vydalo do Nýřan na Memoriál Václava Kličky a Pavla Egermayera.Na okruhu cca 25 km soutěžila čtyřčlená družstva,která plnila celkem 13 disciplin.Start soutěže byl na atletickém stadionu v Nýřanech a trasa pokračovala přes Kamenný Újezd,Blatnice,Rochlov,Kbelany,Heřmanovu Huť,Přehýšov,Nýřany DIOSS,Nýřany Humboltka,Nýřany hasičská zbrojnice a zpět na atletický stadion.

Složení družstva.
Klug Stanislav,Žák Vlastimil,Křižan Kamil,Bednář Jan



Memoriál Míly Pytlíka - Poslední káď roku 2011.


Poslední soutěží roku 2011 byla 5.11.Poslední káď 2011 –Memoriál Míly Pytlíka v Plzni – Bolevci.Na tuto soutěž bylo postaveno smíšené soutěžní družstvo,které v závěrečném hodnocení obsadilo 18. místo.Soutěžní sezóna byla zakončena přátelským posezením v hasičské zbrojnici.

Složení družstva.


Špachmann Miloslav,Filip Pavel,Klug Stanislav,Jager Radek, Křižan Kamil,Bednář Jan,Čermáková Ivana.











































Copyright 2008 SDH Tlučná Reserved