TOPlist


Mapka výstrahy ČHMÚ
Aktuální výstraha ČHMÚ !

BlueBoard.cz









Soutěžní sezóna 2010

Domažlická věž.


Opět po roce se clapci v modrých uniformách sešli pod Domažlickou věží,aby změřili své síly a prodali svoji fyzickou přípravu. S dýchacím přístrojem na zádech a hadicí "C" v kotouči se pokoušeli v co nejkratší době zdolat 194 schodů,které v sobě skrývá dominanta Domažlic.Již sedmý ročník této soutěže se konal10.dubna.2010.Náš sbor v této velice náročné soutěži reprezentovala čtveřice závodníků a to: Martin Bouda,Lukáš Koptík,Standa Klug a Vlasta Žák.V kategorii do 30 let startovalo celkem 39 závodníků.Naši chlapci se v tomto závodním poli neztratili a dosáhli na velice pěkné umístění:

Koptík Lukáš ..... čas.1.37,26 .... 9.místo
Klug Standa ..... 1.38,54 .... 10.místo
Bouda Martin ..... 2.02,58 .... 29.místo
Žák Vlasta ..... 2.36,13 .... 37.místo

Všem velice blahopřejeme k dosaženým výsledkům a děkujeme za vzornou reprezentaci nejen našeho sboru,ale také naší obce.




Noční jízda - Žichlice 2010


Opět po roce, a to 15/5/2010, přijalo soutěžní družstvo mužů pozvání na IX. ročník NOČNÍ JÍZDY o pohár starosty, kterou pořádá Sbor dobrovolných hasičů obce Žichlice. Soutěž byla určena pro pětičlenné družstvo, které tvořili KLUG Stanislav, KOPTÍK Lukáš, JÄGER Radek, KŘIŽAN Kamil a ŠRÁMEK Jakub. Soutěž spočívala v absolvování cca 35 kilometrového soutěžního okruhu s vozidlem DA 8 Avia a plnění devíti tajných disciplín na stanovištích rozmístěných po okruhu. Mezi disciplínami bylo poskytnutí předlékařské první pomoci osobám sraženým dopravním prostředkem, testy z pravidel provozu na pozemních komunikacích , určování optických signálů pro dodávku vody, transport osoby na nosítkách v terénu, výstup po lezecké stěně, přemístění rezervního kola z nákladního automobilu na delší vzdálenost, hod hadicí C52 na kuželky, … Soutěže se zúčastnilo celkem 16 družstev, přičemž nás sbor vybojoval třetí místo.



Mlýnský pohár
Stelzendorf - Německo


V pátek 9.7.2010 se družstvo mužů společně se svým doprovodem vydali na cestu do německé obce Stelzendorf,kde se konal již 13 ročník soutěže "O mlýnský pohár".Po velice vřelém přijetí a ubytování jsme společně poseděli v družné debatě s německými kamarády.V sobotu úderem 10 hodiny bala soutěž zahájena a celá probíhala za obrovského vedra proto troška osvěžení přišla všem k duhu.Bohužel musíme konstatovat,že se našemu družstvu vůbec nedařilo.Přesto jim patří poděkování za výdrž.

Složení družstva mužů:


stroj - Stanislav KLUG
savice - Radek JÄGER
koš - Jakub ŠRÁMEK
béčka - Kamil KŘIŽAN
rozdělovač - Lukáš KOPTÍK
levý proud - Michal VOČADLO
pravý proud - Petr FILIP




Lochousická koňka


V sobotu 14.8.2010 se družstvo mužů zúčastnilo soutěže s konězpřežnou stříkačkou v obci Lochousice.Úkolem družstva bylo provést jednoduché vedení od rozdělovače,vyšplhat po provaze do výšky cca 4 metry.Potom za pomoci věder ve kterých byly navrtány otvory zavodnit koněspřežnou stříkačku a pumpováním nastříkat nástřikový terč.Družstvo mužů se s nástrahami této soutěže popralo a obsadilo nakonec 3 místo.

Složení družstva:

BENEŠ Václav
BOUDA Martin
Koptík Lukáš
JÄGER Radek
ŠRÁMEK Jakub
KŘIŽAN Kamil




Novoveský pouťový pohár


O uplynulém víkendu se konala pohárová soutěž v Nové Vsi,kam si zajelo také naše družstvo mužů.Soutěž se konala v sobotu 28.8.2010. I přes velkou snahu se našemu družstvu příliš nedařilo a obsadilo v konečném hodnocení 10.místo.Kluci děkujeme za reprezentaci našeho sboru.

Složení družstva:

BENEŠ Václav
BOUDA Martin
Špachmann Miloslav
JÄGER Radek
ŠRÁMEK Jakub
KŘIŽAN Kamil
Špachmann Petr



Zbůšská osma


Dne 11.9.2010 proběhl již 12 ročník soutěže v netradičním požárním ůtoku zvaný "Zbůšská osma".Už z názvu plyne skutečnost, že pořadatelem soutžěže je SDH Zbůch. Netradiční je na této soutěži zejména to, že soutěžní družstva pracují s přenosnou požární stříkačkou používanou v 60 letech 20 století. Stáří těchto srtojů je tak cca 50 let. Rovněž i provedení požárního ůtoku je netradiční. V letošním roce spočíval v překonání připravené překážky hned po startu družstva v podobě klece, kterou muselo celé družstvo prokličkovat, vyzbrojit se potřebným požárním nářadím umístěným na předem připraveném stojanu a libovolným způsobem pak vytvořit útočné vedení od stroje pomocí dvou hadic "B 75", rozdělovače a dvou útočných proudů vždy po dvou hadicích "C 52". Ukončení útoku nastalo po signalizaci nástřikových terčů. Před odstartováním celého družstva musel však jeho velitel absolvovat kličkovanou v kleci sám, v určeném prostoru se vyzbrojil přenosným vodním hasicím přístrojem a pomoci vodního proudu pak bylo jeho úkolem srazit terč. Následovalo doběhnutí do prostoru startu a odstartovat tak celé družstvo. V letošním roce se našemu družstvu podařilo na této soutěži zvítězit a získat tak i putovní pohár. Teď bude záležet na tom, zda se nám podaří si putovní pohár udržet.



Běh do svatohorských schodů.


Sbor dobrovolných hasičů Březové Hory - Příbram pořádali v sobotu 18.9.2010 unikátní soutěž,připomínající mohutný požár Svaté Hory z dubna 1978.Dvojice hasičů měli za úkol vyběhnout schody na příbramskou dominantu - Svatou Horu.Aby to nebylo tak jednoduché běželi hasiči v zásahové obuvi,pracovním stejnokroji a zásahovou přilbou.Navíc byli vybaveni dýchacím přístrojem bez masky. Do čtvrtiny cesty ještě nesli dvě hadice"C" a proudnici které tam zkompletovali a odložili.Závodníci museli překonat 80 metrové převýšení na 560 metrů dlouhé trati,kde je 300 schodů.


Z našeho sboru se této soutěže zúčastnili Stanislav Klug a Lukáš Koptík kteří v konkurenci 46 dvojic obsadili v závěrečném hodnocení s časem 5,20.12 21.místo




Memoriál
Václava Kličky a Pavla Egermayera


V sobotu 25.9.2010 se v Nýřanech konal 7.ročník Memoriálu V.Kličky a P.Egermayera.Oba tito pánové byli velkými kamarády Tlučenských hasičů proto jsme na této soutěži nemohli chybět.Po loňském prvenství jsme do Nýřan přijely obhajovat Putovní pohár. Netradiční provedení soutěže nám umožnilo postavit dvě soutěžní družstva,které tvořili vždy 4 soutěžící.
Družstvo A
Špachmann Miloslav
Šrámek Jakub
Bouda Martin
Křižan Kamil


Družstvo B
Klug Stanislav
Koptík Lukáš
Žák Vlastimil
Hambergerová Lucie


Na soutěžní trase kolem Nýřan družstva plnila celkem 13 disciplin:
1.Znalostní test.
2.Hod granátem na cíl a topografie
3.Stavba stanu A na čas.
4.Ovládání člunu na vodě.
5.Zásah PHP a střelba ze vzduchovky.
6.Hasičský kuželník a signalizace v PO.
7.Zásah džberovou stříkačkou a rozeznávání ohnišť.
8.Uzly.
9.Znalosti člena SH ČMS.
10.První pomoc.
11.Vyhledávání předmětů v prostoru.
12.Útok od nadzemního hydrantu.
13.Tajná disciplina.


Za deštivého počasí se soutěže zúčastnilo celkem 17 družstev.Družstvo SDH Tlučná A obsadilo ziskem 632,96 bodů 2.místo Družstvo SDH Tlučná B 584,28 bodů 1.místo a podruhé zasebou obhájili putovní pohár.













































Copyright 2008 SDH Tlučná Reserved